TRACKS met Emi Ohi Resnick

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, april 2011

Geënsceneerd concert voor het Concertgebouw Amsterdam

TRACKS met Emi Ohi Resnick 

Vijf vrouwen met violen, cello en een contrabas, Gabriel Prokofjev (jazeker, de kleinzoon van) met live samples en dan nog een verkleedkist. Spannende tracks van Frank en Francesco Zappa (geen familie, dus) en de geweldige Nocturne voor strijkkwintet van Antonín Dvorák. Kortom, 300 jaar oude tracks naast die van vandaag.

Tracks zijn korte, krachtige en onverwachte concerten van hoge kwaliteit, uitgevoerd door topmusici. De concerten duren een uur en na afloop is de (cocktail)bar open. De musici zijn daar ook. Op de achtergrond draait de DJ z’n muziek.

Tracks is een veelvoudige dimensionale beleving van klassieke muziek waar door verschillende zintuigen worden aangesproken. Klassieke muziek is het middelpunt met daaromheen zichtbare lijnen naar dans, video, vertelling of voordracht, een (licht)decor en nieuwe media.
Elke Tracks editie heeft een verschillend karakter doordat er telkens nieuwe musici geprogrammeerd worden met elke keer een nieuw repertoire.

Foto’s 

Poster

Video

Pers

Credits
Emi Ohi Resnick – viool
Julija Hartig – viool
Francien Schatborn – altviool
Julia Tom – cello
Annika Hope-Pigorsch – contrabass
Gabriel Prokofjev – samples

Aart-Jan van de Pol – programmeur
Jorinde Keesmaat – regisseur
Desiree van Gelder – lichtontwerp
Lize Musch – productie
Janneke Küpfer – video