TRACKS with gitarist Izhar Elias

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, oktober 2015

Geënsceneerd concert voor het Concertgebouw Amsterdam

TRACKS met gitarist Izhar Elias

Hoe blijf je als gitarist trouw aan één gitaar? Een onmogelijke opgave… In TRACKS ontmoet je vanavond een veelvoud aan gitaren én gitaristen. Want wat gebeurt er als je stergitaristen uit de Nederlandse klassieke muziek, de flamenco en de heavy metal met elkaar laat samenwerken? Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias stelt een bijzondere TRACKS samen met vier gitaristen van wereldformaat. Het wordt een romantische en spetterende Spaanse avond. Spaanse stukken krijgen een geheel andere draai door toevoeging van pure Flamenco en elektrische gitaar. Je hoort het overbekende Adagio uit Concierto de Aranjuez van Rodrigo en delen uit de Carmen-suite van Bizet. En wat gebeurt er als je alle grenzen negeert? Een TRACKS vol melancholie, romantiek, scheurende gitaren en opzwepende ritmes.

IMG_7320 IMG_7313 DSC02829 DSC02824

Video:
https://youtu.be/ifJyCEi0d70

Credits:
Izhar Elias – gitaar
Florian Magnus Maier – elektrische gitaar
Fernando Cordas – gitaar
Adrian Elissen – flamenco gitaar
Eva Stegeman – viool
Jorinde Keesmaat – regie
Desirée van Gelderen – lichtontwerp
Jurjen Alkema – video artiest