L’Affaire Makropoulos

  • Post author:
  • Post category:Opera

Locatie: Opera National de Paris, 2009, 2008

L’Affaire Makropoulos, opera van Leos Janacek

Dankzij een elixer is de operadiva Emilia Marty meer dan 300 jaar oud geworden. Inmiddels voelt ze dat het tijd is om het middel opnieuw in te nemen. Tijdens haar zoektocht naar het recept ontmoet ze allerlei mannen die nakomelingen zijn van haar vroegere minnaars en die haar eveneens het hof maken. Maar op de een of andere manier heeft zij alles al eens eerder meegemaakt, en ze begint zich af te vragen of het wel de moeite waard is haar leven nogmaals te verlengen. Oude wonden worden steeds opnieuw opengereten, totdat Emilia’s geheim eindelijk aan het licht dreigt te komen. Janáceks expressieve muziek bestrijkt een klankspectrum dat varieert van verzengende hartstocht tot onmenselijke kilheid.

Foto’s

Video

Credits
Producent – Opera National de Paris
Regisseur – Krzysztof Warlikowski
Scenograaf – Malgorzata Szczesniak
Co-regisseur – Jorinde Keesmaat
Dramaturgie – Miron Hakenbeck
Licht – Felice Ross
Video – Denis Guegin