Net Niet

  • Post author:
  • Post category:Theater

Locatie: theatertour langs Nederlandse theaters, maart 2010

Een monoloog over schizofrenie gemaakt voor de week van de psychiatrie.

Net Niet

Een multimediale voorstelling

op de grens tussen waanzin en realiteit.
Ieder mens kijkt door zijn of haar eigen ogen naar de wereld en heeft dus logischerwijs  een eigen en uniek perspectief op de werkelijkheid. Wat wij als waanzin ervaren is voor de waanzinnige zelf louter realiteit. En wat als die waanzin van logica aan elkaar hangt? Hoe ver of hoe dichtbij licht de grens tussen normaal of gek zijn? Ank, de hoofdpersoon van “Net niet”  zit in de intieme wereld van haar huiskamer gevangen in wanen en hallucinaties. Met schaamteloze eerlijkheid leidt zij het publiek naar de ongemakkelijke positie van voyeur. Zowel de zintuiglijke waarneming als het intellect van de kijker wordt aangesproken bij deze confronterende voorstelling. Het publiek balanceert op de grens van afkeer en mededogen. En misschien zelfs herkenning? In potentie kan een ieder immers door waanzin worden overvallen.

Foto’s

Poster

Video 

Credits 
Producent – Theatergroep MAAR
Regie  – Jorinde Keesmaat
Spel – Arna van der Sloot
Productie – Maura van der Bruggen
Tekst – Arna van der Sloot
Camera – Soumeya Alhaddadi