Het Hemels Leven

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, mei 2011

Geënsceneerd concert voor het 4 mei comité van het Concert Gebouw

Het Hemels Leven 

Het Hemels Leven is een geënsceneerd Mahler 4 concert dat plaats vindt in het concertgebouw na de dodenherdenking op 4 mei 2011. Op initiatief van Het Grachtenfestival zijn Ramsey Nasr, het Amsterdam Ensemble en regisseur Jorinde Keesmaat  bij elkaar gebracht om muziek, poëzie en historische context van het concertgebouw orkest tijdens de oorlog, bij elkaar te brengen.

Het Amsterdam Ensemble speelt delen uit Mahlers ‘Vierde Symfonie’ in een kamermuzikale bewerking van Eildert Beeftink. Ramsey Nasr draagt zijn gedicht ‘Het Hemelse Leven’ voor, geïnspireerd op dezelfde symfonie.

Foto’s

Poster

Video

Credits
Ramsey Nasr – dichter
Amsterdam Ensemble
Hanneke de Wit – sopraan
Rosanne Philippens – viool
Jorinde Keesmaat – regie
Floriaan Ganzevoort -licht