PRE JUBILEUMCONCERT met GEERT MAK en ANDREAS SCHOLL

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, september 2012

Geënsceneerd concert voor het 125 jarige jubileum van het  Concertgebouw Amsterdam

PRE JUBILEUMCONCERT met GEERT MAK en ANDREAS SCHOLL

In 2013 bestaat Het Concertgebouw 125 jaar. Jubileumconcerten in de Grote en Kleine Zaal omlijsten deze mijlpaal. Geert Mak wekt tijdens dit ‘pre-Jubileumconcert’ muzikaal Amsterdam tot leven met onder meer de eerste operavoorstellingen, de grote solisten, de bloei van de muziekuitgeverijen en de dramatische schouwburgbrand van 1772. En natuurlijk staat Mak met La Sfera Armoniosa en solisten stil bij het openingsconcert van Het Concertgebouw in 1888.

Als opmaat voor de Jubileumconcerten duikt Mak met La Sfera Armoniosa en solisten als Andreas Scholl en Henk Neven in de muzikale geschiedenis van Amsterdam. Daarbij beschrijven en bezingen zij de historie tot de opening van Het Concertgebouw in 1888.

Foto’s

Credits

La Sfera Armoniosa Orchestra

Mike Fentross – dirigent
Geert Mak – verteller
Andreas Scholl – countertenor
Henk Neven – bariton
Leo van Doeselaar – orgel/piano
Wyneke Jordans – piano

Jorinde Keesmaat – regie
Floriaan Ganzevoort- licht