TRACKS met Brandt Attema

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, maart 2011

Geënsceneerd concert voor het Concertgebouw Amsterdam

Tracks met Brandt Attema

‘Brandt neemt u dit Tracks concert mee naar alle hoeken van de wereld. Met 5 geweldige musici en een prachtige danser brengt hij u zijn favoriete muziek. Juweeltjes uit de hele wereld, vlakbij, in 1 van de mooiste zalen van de wereld, het Concertgebouw. Spiegel im Spiegel van Arvo Part is wereldberoemd als filmmuziek en als muziek bij dansvoorstellingen. Miguel Fiol Duran maakte een choreographie speciaal voor het podium van het Concertgebouw. Astor Piazzolla neemt u mee naar exotisch Argentinie, Dmitry Smirnov brengt u Russische cultuur en Brandt en speelt voor u het prachtige Turkse Kavaklar op zijn 300 jaar oude sacbut.’

Tracks zijn korte, krachtige en onverwachte concerten van hoge kwaliteit, uitgevoerd door topmusici. De concerten duren een uur en na afloop is de (cocktail)bar open. De musici zijn daar ook. Op de achtergrond draait de DJ z’n muziek.

Tracks is een veelvoudige dimensionale beleving van klassieke muziek waar door verschillende zintuigen worden aangesproken. Klassieke muziek is het middelpunt met daaromheen zichtbare lijnen naar dans, video, vertelling of voordracht, een (licht)decor en nieuwe media.
Elke Tracks editie heeft een verschillend karakter doordat er telkens nieuwe musici geprogrammeerd worden met elke keer een nieuw repertoire.

Foto’s

Poster

Video

Pers

Credits
Brandt Attema – bastrombone
Miguel Fiol Duran – dans
Astrid Haring – harp
Ezequiel Menalled – gitaar
Peter Prommel – slagwerk
Martijn Traas – bandoneon
Wilmar de Visser – contrabas
Aart-Jan van de Pol – programmeur
Jorinde Keesmaat – regisseur
Desiree van Gelder – lichtontwerp
Lize Musch – productie
Janneke Küpfer – video