Haute Couture – Ragazze Kwartet

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: tournee door NL, jan, feb, maart, april, mei2015

Geënsceneerd concert voor het Ragazze Kwartet

HAUTE COUTURE

Parijs, begin 20e eeuw. Zowel Stravinsky, Prokofjev als Ravel bevinden zich tegelijkertijd in de bruisende modestad, waar op zowel muzikaal- als modegebied geschiedenis wordt geschreven. Aldaar, tussen de zwarte jurkjes van Coco Chanel en de bonte kostuums van de Ballets Russes, componeren de drie componisten de noten op het papier als de patronen in een stof. Het strijkkwartet van Ravel ragfijn als kant, het bonte kleurenpalet van Prokofjev, de theatraliteit in de drie korte stukken van Stravinsky. Dit gevoel van een culturele broedplaats, waarin revolutionaire kunstuitingen als paddenstoelen uit de grond schieten, roept het Ragazze Kwartet opnieuw tot leven in een combinatie van oud en nieuw.

Foto’s

 Assen01 Muziekkamer Haute Couture 11-01-2015 Assen05 Muziekkamer Haute Couture 11-01-2015 Ragazze Haute Couture-8 Ragazze Haute Couture-13 Ragazze Haute Couture-15

Video
https://www.youtube.com/watch?v=LdUbStJzV9M

Credits

Henriette Tilanus – kostuums
Jorinde Keesmaat – regie
Jurjen Alkema – video & techniek
Maarten Warmerdam – lichtontwerp
Nichon Glerum – video & decorontwerp