NOORD NEDERLANDS ORKEST in the Club & Kypski

Locatie: Vera Poppodium Groningen mei 2016

Klassiek clubconcert voor het Noord Nederlands Orkest

NOORD NEDERLANDS ORKEST in de Club & Kypski

Blazers, strijkers en scratch zijn de belangrijkste ingrediënten van de derde editie van NNO in the Club. Tijdens deze editie voegt Kypski zich als twaalfde musicus bij elf musici van het Noord Nederlands Orkest. Samen zorgen zij voor muziek met een hallucinerende werking.

Liggend op de vloer van Vera hoor je het magische minimal stuk in C van Terry Riley. Het werk bestaat uit 53 korte fragmenten, die de musici naar eigen inzicht eindeloos kunnen herhalen. De lengte van het stuk staat dan ook niet vast, en varieert van twintig minuten tot anderhalf uur. Door het repeterende karakter heeft het stuk een sterk hallucinerend effect. De musici, aankleding en de bijzonder setting zorgen voor een bijzondere opbouw van de avond. Eerst kun je je al liggend onderdompelen in de minimal music klassieker In Cdie steeds verder opbouwt naar een extase. Na het concert nemen de drie DJ’s van Golddiggrs het stokje over. Zij zorgen voor fijne platen waarbij de voetjes automatisch van de vloer gaan.

Vera vormt wederom het decor voor NNO in the Club. Regisseur Jorinde Keesmaat staat garant voor een multimediale ervaring, waarin naast licht en geluid ook videoprojectie een rol speelt. De musici, aankleding en de bijzonder setting zorgen voor een ongewone ervaring van een avondje klassieke muziek. Na NNO in the Club zullen de drie DJ’s van Golddiggrs het stokje overnemen, om de avond met fijne dansplaten af te sluiten.

NNO-Kypski-6363 NNO-Kypski-6364 NNO-Kypski-6367 NNO-Kypski-6433 NNO-Kypski-6437 NNO-Kypski-6443

Foto’s: Bob de Vries

Credits

Noord Nederlands Orkest, Kypski en Vera – Productie
Jorinde Keesmaat – Concept en regie
het Blauwe Uur – Video en licht