Festival Kunstlicht (deel 2)

  • Post author:
  • Post category:Theater

Locatie: Vuurtoren Scheveningen, oktober 2010
Multidisciplinair kunstenfestival

Noûs Theater Producties organiseert samen met Muzee Scheveningen op 30 en 31 oktober 2010 Festival Kunstlicht. Het festival vindt plaats in en rond de vuurtoren van Scheveningen.
Noûs Theater Producties daagt vijf jonge kunstenaars uit om op een bijzondere locatie een kunstuiting te realiseren geïnspireerd op het element vuur.
Deelnemende kunstenaars zijn: Kristien Sonnevijlle (dans), Esther Hoogendijk (beeldende kunst), Jorinde Keesmaat (theatrale installatie), Ismay Wolff (audio – visueel) en Hanna van Mourik Broekman (theater).

Voorafgaand aan het festival worden op 16, 17 en op 23, 24 oktober 2010 twee werkweekenden georganiseerd in Muzee Scheveningen die als doel hebben de deelnemende kunstenaars elkaar te laten inspireren en uitdagen. In de werkweekenden maken de kunstenaars het uiteindelijke werk dat tijdens het festivalweekend centraal staat. Bezoekers zijn tijdens de werkweekenden welkom om het werkproces van dichtbij mee te maken.

De vuurtoren van Scheveningen opent speciaal voor Festival Kunstlicht zijn deuren. Festival Kunstlicht is een ontmoeting tussen verschillende kunstdisciplines op een unieke locatie aan zee met als overkoepeld thema vuur.

Noûs Theater Producties biedt met Festival Kunstlicht een ervaringsplatform voor startende kunstenaars. Wij bieden kunstenaars de mogelijkheid zich aan een breed publiek te presenteren. Kunstenaars niet ouder dan 35 jaar en afgestudeerd aan een relevante kunstopleiding. Noûs Theater Producties richt zich met dit festival specifiek op talentontwikkeling, toegankelijkheid en cultuuroverdracht.

Foto’s

Poster

 

Video

Pers

Festival Kunstlicht:
‘Festival zet vuurtoren in vuur en vlam’
– Scheveningse Courant, oktober 2010 – Download PDF
‘Scheveningse vuurtoren als baken van de kunsten’
– Algemeen Dagblad, oktober 2010 – Download PDF
‘Festival Kunstlicht in de Scheveningse vuurtoren’
– Den Haag Centraal, oktober 2010 – Download PDF
‘Kunstzinnig festival betovert de vuurtoren’
– Scheveningse Courant, oktober 2010 – Download PDF

Credits

Producent – Noûs Theater Producties
Co- Producent – Muzee Scheveningen
Concept – Jorinde Keesmaat, Tessa Jansen, Joanne Mensert
Productie & Organisatie – Bernice Kamphuis
PR & Marketing – Muzee Scheveningen & Noûs Theater Producties