Betje in de Beemster

  • Post author:
  • Post category:Theater

Locatie: Herenboerderij Westerhem, Midden-Beemster, juni 2010

Een theatervoorstelling voor de opening van het Werelderfgoedweekend.

Betje in de Beemster

Een locatievoorstelling over de schrijfster Betje Wolff.
We zien Betje Wolff, domineesvrouw in de Beemster, brieven schrijvend aan een tafel. In haar boekje ‘Beemster – Winter – Buitenleven’  stuurt ze in totaal twee rijmbrieven naar een vriendin in de stad. Haar eerste brief schreef ze in de winter, nu in de lente schrijft ze haar tweede. Zij vertelt over haar voorliefde voor de winter in plaats van de zomer. Over haar verlangen haar vriendin uit de stad te zien en over het Beemster landschap.

Foto’s

Video

Pers

Credits
Producent – Kunst en Cultuur Noord-Holland
Regie en tekstadaptatie – Jorinde Keesmaat
Spel – Marjolein Ley