DUIZEND STEMMEN in THEATER CARRE

  • Post author:
  • Post category:Concert

Locatie: Koninklijk Theater Carré, september 2012

Geënsceneerd concert voor Koninklijk Theater Carré

DUIZEND STEMMEN IN CARRE

Zaterdag 8 september, het eerste weekend van het 125-jarig jubileumseizoen van Carré, gingen de deuren open voor duizend Amsterdammers die ervan droomden om in het beroemdste theater van Nederland te staan. Merlijn Twaalfhoven componeerde speciaal hiervoor, in opdracht van Koninklijk Theater Carré, met 25 eigenzinnige solisten van alle leeftijden, zangstijlen, culturen en wijken uit Amsterdam, een zangvoorstelling waarin de stem van de stad weerklonk. Aan de voorstelling deden 25 solisten en ruim duizend zingende Amsterdammers mee. Elke solist werd gekoppeld aan een groep zangers. Naast deze grote voorstelling gaf iedere solist samen met zijn of haar groep een muzikaal optreden in een bepaalde wijk van Amsterdam.

Foto’s

18LR15LR7LR4LR

Video

Pers

http://cultuurpodiumonline.nl/2012-09-09/gezongen-ode-aan-amsterdam-door-duizend-stemmen-in-carre

Recensie NRC – 1000 stemmen

Credits

Merlijn van Twaalfhoven                               componist
Jorinde Keesmaat                                           regisseur
Floriaan Ganzevoort                                      lichtontwerp
Theater Carré en De Mecenas                      producent