What the waf

  • Post author:
  • Post category:Opera

‘Dada in de kelder: What the Waf, mooiste concert van het Grachtenfestival, wekte Nelly van Doesburg tot leven.’ Joyce Roodnat –  NRC

What the Waf is een ode aan kunstbeweging De Stijl en de dadaïstische soirees van begin vorige eeuw. Muzikaal aanknopingspunt voor What the Waf is pianiste Nelly van Doesburg, vrouw van Theo van Doesburg, grondlegger van De Stijl. Manlief vond dat Nelly als kunstenares niet zoveel waard was: vrouwen waren er immers voor de performance, mannen voor het creeëren. Nou Theo, dat zullen we nog wel eens zien!

Kobra Ensemble en regisseur Jorinde Keesmaat presenteren een humoristische, grensover- schrijdende voorstelling, waarin een breed scala aan muzikale genres, theater en kunstgeschiedenis een geheel vormen. Dit maakt de voorstelling interessant voor De Stijl-kenners en De Stijl-leken, voor volwassenen en kinderen, voor grenzeloze muziekliefhebbers en toevallige toeschouwers. Met muziek van Kurt Schwitters en Erik Satie.

De voorstellingen vinden plaats in het Loading Dock van het Muziekgebouw aan het IJ. De entree is de artiesteningang beneden naast de parkeergarage. Er is geen horeca in het Loading Dock maar u kan vooraf wel terecht bij Restaurant Zouthaven.