Analfabeten Carrousel

  • Post author:
  • Post category:Theater

Locatie:
Gemeentehuis Maastricht, 2011
Provinciehuis Noord-Holland, 2009

Theatervoorstelling voor Stichting Lezen en Schrijven en ROC Amsterdam

Analfabeten Carrousel

Concept in het kort

In een gebouw (bibliotheek, provinciehuis, kantoren complex etc.) bevinden zich vijf verschillende houten kamertjes. De kamertjes staan los van elkaar in verschillende ruimtes. Elk kamertje heeft een andere functie. De één is een kantoor, de ander een huiskamer, weer een ander een sportschool. Bij elk kamertje hoort een scène; een gebeurtenis uit het leven van een (voormalig) laaggeletterde. 
In de scène wordt een dagelijkse gebeurtenis nagespeeld en wordt op een pijnlijke en vaak confronterende manier duidelijk hoe moeilijk een laaggeletterde het heeft in de maatschappij.

Doel

De presentatievorm is heel zorgvuldig gekozen omdat Case op Maat het belangrijk vindt dat mensen inzicht en een gevoel krijgen bij de problematiek van laaggeletterdheid. Case op Maat wil niet dat er alleen over het probleem gepraat wordt maar dat mensen kennismaken met echte situaties en laaggeletterden. Daarom heeft Case op Maat deze unieke Analfabeten Carrousel ontwikkelt met als doel mensen te informeren en te stimuleren en zich in te zetten tegen laaggeletterdheid.

Kortom in deze carrousel staan de analfabeten, laaggeletterden mensen centraal.

Foto’s

Video

 

Credits
Opdrachtgever – G2, ROC/KAN Amsterdam, Nova College Haarlem, Gemeente Maastricht, Bibliotheek Limburg
Regie & Concept – Jorinde Keesmaat
Acteurs – Lars Oostveen, Laura Branderhorst, Maura van der Bruggen, Arna van der Sloot, Willemijn Kressenhof