HANS & GRIETJE, een opera met het Koninklijk Concertgebouw Orkest

  • Post author:
  • Post category:Opera

Locatie: Concertgebouw Amsterdam, juni 2014

Geënsceneerd concert voor het Concertgebouw Amsterdam

HANS & GRIETJE, een opera met het Koninklijk Concertgebouw Orkest

De betoverende opera Hänsel und Gretel van Engelbert Humperdinck is in Duitsland heel bekend. Omar Abad maakte er een orkestsuite van; in het Familieconcert wordt deze aangevuld met extra passages en zangmelodieën uit de opera zelf.

Op vrijdag 13 juni wordt Hans en Grietje ook tweemaal uitgevoerd als schoolconcert. Hiervoor worden scholen uitgenodigd. De Familie- en schoolconcerten worden georganiseerd in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw en de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest. Hans en Grietje is bovendien mogelijk gemaakt door opbrengsten van het Sterrenjubileum, het concert waarmee Concertgebouw en Concertgebouworkest op 10 april 2013 hun gezamenlijk 125-jarig jubileum vierden.

web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-31 web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-88 web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-84 web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-73 web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-65 web-KCO-Hans-en-Grietje-Ronald-Knapp-83

Foto’s Ronald Knapp

Credits

Orkest:                          Het Koninklijk Concertgebouworkest
Producent:                   Het Concertgebouw & Het Koninklijk Concertgebouworkest
Dirigent:                      Julian Kuerti
Regie:                           Jorinde Keesmaat
Tekst:                            Ruben van Gogh
Arrangement:             Leonard Evers

Personages:
Hans:                           Cora Burggraaf
Grietje:                         Julia Westendorp